Расписани конкурси за ђачке парламенте и младе људе из Србије

Друштво

Зајечарска иницијатива је расписала овогодишње позиве за учешће у својим програмима „Школски избори”, „Млади у покрету” и „Зиманов фонд за младе”. Након прошлогодишњих успеха са овим програмима, број градова и општина из којих је могуће конкурисати, додатно је проширен.

Кроз програм „Школски избори”, Зајечарска иницијатива пружа комплетну техничку, менторску и финансијску подршку ђачким парламентима да испланирају, припреме и спроведу школске изборе. Програм је намењен ђачким парламентима који долазе из средњих школа са територије Републике Србије.

Кроз веома забаван процес, ученици и ученице средњих школа ће имати прилику да сакупљају потписе за своју кандидатуру, окупе своје изборне тимове, учествују на едукацији о изборима и спроведу праве кампање у својим школама. Кандидати и њихови тимови ће за своје кампање имати на располагању средства на основу претходно достављеног и одобреног буџета кампање. Циљ програма „Школски избори” је да се ђачким парламентима средњих школа омогући да своје председнике и председнице изаберу кроз праве и директне изборе.

У оквиру програма „Млади у покрету”, ђачки парламенти средњих школа са територије Републике Србије могу да конкуришу за максимални износ до 700 америчких долара у динарској противвредности. Циљ овог програма је да се младим људима понуди додатна могућност за демократско и грађанско образовање и то кроз активности које сами осмисле и реализују.

„Зиман-ов фонд за младе” намењен је организацијама младих и за младе. За максималан износ до 3,000 америчких долара, могу да конкуришу регистрована удружења грађана и да предложе идеје које могу да допринесу одговорном и активном учешћу младих у демократском животу локалних заједница. У оквиру овог програма, подршку могу да добију они пројекти, које иницирају млади, како би кроз традиционалне или иновативне уметничке форме и креативно изражавање.

Заинтересована удружења грађана и заинтересоване школе/ђачки парламенти могу да пронађу све информације о конкурсима на интернет страници https://ziman.rs/.

Такође, пријављивање се обавља искључиво путем наведеног сајта, попуњавањем он-лине формулара. За све додатне информације у вези са конкурсом, можете се обратити координаторки програма донација, Драгани Гогев (gagac@zainicijativa.org, 019/440−225 ili 060/74 44 004). Рок за пријаву је 10. децембар 2023.године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 1 =