sokobanja

Расписан јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације

Друштво

Општина Сокобања је расписала Јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошње топле воде на територији општине Сокобања за 2022. годину.

Предмет суфинансирања обухвата следеће мере енергетске ефикасности: Замену спољних прозора и врата и других транспарентних елемената термичког омотача са одговарајућим термичким својствима према негрејаним просторијама, за породичне куће и станове и стамбене зграде, набавку и инсталацију котлова на биомасу (дрвни пелет, брикет, сечка), грејачa простора, или замену постојећег грејача простора (котао или пећ) ефикаснијим, за породичне куће и станове и стамбене зграде. Затим, замену постојеће или уградња нове цевне мреже, грејних тела-радијатора и пратећег прибора за породичне куће и станове и стамбене зграде, као и набавку и уградњу топлотних пумпи и пратеће инсталације грејног система (грејач простора или комбиновани грејач) за породичне куће и набавку и уградњу соларних колектора у инсталацију за централну припрему потрошне топле воде за грејање санитарне потрошне топле воде и пратеће инсталације грејног система за породичне куће. Удео средства подстицаја износи 50% од вредности укупне инвестиције са ПДВ-ом по појединачној пријави.

Конкурс је отворен закључно са даном 9. 8. 2022. Године, а конкурсна документација за Јавни конкурс може се преузети на интернет страници Општине Сокобања, или на писарници општине. Пријава се предаје лично на писарници Општинске управе општине Сокобања, или препоручено поштом на адресу: Општина Сокобања Комисија за реализацију мера енергетске санације, Општине Сокобања Улица Светог Саве број 23, 18230 Сокобања.

За све додатне информације и обавештења у вези са Јавним конкурсом можете се обратити на контакт телефон 064/8560788 и електронску адресу: e-mail: ruzica.jocic@opstinasokobanja.com.

Сва питања и одговори биће објављени на интернет страници Општине Сокобања (ОВДЕ).

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 1 =