Одржана трибина СПС „Реч је о жени, стубу друштва и породице”

Друштво Политика

У оквиру предизборне кампање Социјалистичке партије Србије, јуче је у Сокобањи одржана трибина о жени као стубу породице и друштва на којој је говорила министарка просвете и потпредседница Социјалистичке партије Србије професорка Славица Ђукић Дејановић. Трибини су присуствовали и Никола Шаиновић, члан главног одбора СПС-а и Ђорђе Ђоковић, шеф кабинета министарства просвете као и представнице форума жена Социјалистичке партије Србије из Књажевца и Бољевца.

Члановима ОО СПС, коалиционим партнерима и симпатизерима странке, у конгресној сали хотела „Моравица”, најпре се обратила Снежана Радовановић председница ОО СПС, која је представила кандидате који се налазе на одборничкој листи ове партије, а чији је носилац др Младен Милосављевић, који је уједно и кандидат за народног посланика. Говорећи о положају жена Радовановић је рекла да је поносна што живи у једној малој средини у којој се преко 20 жена налази на истакнутим функцијама, као директорке предузећа, установа, председнице политичких партија, истакавши да су то све угледне и успешне жене.

− Жене су посвећене пре свега породици, умемо да будемо благе, пуне разумевања и емпатије према свима, спремне смо увек на сарадњу, али смо и велики борци, јаке и снажне кад треба да се брани породица али и наш статус, самим тим и достојанствене.Упркос томе што рад једне домаћице није адекватно вреднован и признат, радимо и даље и носимо се са тим тешким бременом на плећима − истакла је Радовановић.

Професока Славица Ђукић Дејановић је рекла да су жене у Србији сада врло образоване али још увек оптерећене традиционалним обавезама у породици.

− Жена и даље пере, кува, брине о успеху детета у школи, о болесном члану породице и упркос томе што има иста примања као и њен колега мушкарац, она често одлази на боловања тако да су њена примања мања. Жена је та која завређује да у наредном периоду и јединице локалне самоуправе и држава учине више на плану њених постигнућа и професионалних и личних. Ми сматрамо да јединице локалне самоуправе и Републичка влада треба да имају синергизам, да заједнички раде на питању подизања здравствене културе и бољег здравља, на питању неких реформи из образовног система, али пре свега по питању демографије, јер то је оно што заиста јесте проблем Србије − рекла је она.

Осврнувши се на тренутну предизборну кампању и идеју о равноправности и једнакости свих, које ова партија заступа већ деценијама, Ђукић-Дејановић је истакла да је 2000.године било планирано потпуно демонтирање Социјалистичке партије Србије, и да је она упркос томе опстала.

− Оно што вреди, то и опстаје, у тим тешким тренуцима, један део наших другова и другарица је испољио храброст али и визионарство, схватили смо да Србији и историјски и географски и економски, социјалисти и те како требају и да ће грађанима у једном моменту, упркос страху који је завладао, прорадити и савест и свест о томе, колико су наше идеје, старе преко 120 година, а ми их кроз нашу Социјалистичку партију Србије баштинимо ево 33 године, потребне оном обичном човеку, који је и најбитнији − истакла је професорка Ђукић Дејановић.

Социјалистичка партија Србије налази се под редним бројем 2 и на листама за парламентарне и за локалне изборе у Сокобањи, са слоганом Ивица Дачић − премијер Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × two =