sokobanja

Raspisan javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije

Društvo

Opština Sokobanja je raspisala Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošnje tople vode na teritoriji opštine Sokobanja za 2022. godinu.

Predmet sufinansiranja obuhvata sledeće mere energetske efikasnosti: Zamenu spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, za porodične kuće i stanove i stambene zgrade, nabavku i instalaciju kotlova na biomasu (drvni pelet, briket, sečka), grejača prostora, ili zamenu postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, za porodične kuće i stanove i stambene zgrade. Zatim, zamenu postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela-radijatora i pratećeg pribora za porodične kuće i stanove i stambene zgrade, kao i nabavku i ugradnju toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) za porodične kuće i nabavku i ugradnju solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće. Udeo sredstva podsticaja iznosi 50% od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om po pojedinačnoj prijavi.

Konkurs je otvoren zaključno sa danom 9. 8. 2022. Godine, a konkursna dokumentacija za Javni konkurs može se preuzeti na internet stranici Opštine Sokobanja, ili na pisarnici opštine. Prijava se predaje lično na pisarnici Opštinske uprave opštine Sokobanja, ili preporučeno poštom na adresu: Opština Sokobanja Komisija za realizaciju mera energetske sanacije, Opštine Sokobanja Ulica Svetog Save broj 23, 18230 Sokobanja.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi sa Javnim konkursom možete se obratiti na kontakt telefon 064/8560788 i elektronsku adresu: e-mail: ruzica.jocic@opstinasokobanja.com.

Sva pitanja i odgovori biće objavljeni na internet stranici Opštine Sokobanja (OVDE).

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − seven =