Нове мере Штаба за ванредне ситуације: Убрзано тестирање свих запослених у руднику „Соко”

Друштво

Штаб за ванредне ситуације општине Сокобања, у циљу предузимања оперативних мера на спречавању ширења вируса „Ковид 19”, на територији општина Сокобања, на ванредној седници одржаној данас наложио је Јавном предузећу за подземну експлоатацију угља „Ресавица” и РМУ „Соко” Читлук, да у сарадњи са Домом здравља из Сокобање, организује убрзано тестирање свих запослених рудара из овог предузећа, а Штаб за ванредне ситуације општине Сокобања ће се обратити надлежном Институту за јавно здравље Ниш, ради пружања помоћи у вршењу тестирања. Све евентуалне трошкове надлежних института које врше тестирања падају на терет Општине Сокобања.

Штаб је упутио и препоруку Јавном предузећу за подземну експлоатацију угља „Ресавица”“, РМУ „Соко“, имајући у виду да према досадашњим подацима стручно-операвивног тима за сузбијање вируса „Ковид 19” на територији општине Сокобања, РМУ „Соко” представља жариште заразе, максимално одложи почетак рада у пуном капацитету, односно предузме све потребне мере у циљу сузбијања поменутог вируса.

Наложено је и ЈКП „Напредак” да прикаже потребе за дезинфекционим средствима потребних за дезинфекцију територије општине Сокобања, како би Штаб за ванредне ситуације упутио захтев за донирање дезинфекционих средстава граду Краљеву.

ЈКП „Напредак” и ЈП „Зеленило-Сокобања” да појачају меру дезинфекције простора испред Дома здравља и Специјалне болнице „Сокобања” и да исту обављају свакодневно.
Наложено је Туристичкој организацији Сокобања, ОШ „Митрополит Михаило” и Шумској управи из Сокобање да своје расположиве капацитете у виду возила, возача и горива за моторна возила, ставе на располагање Специјалној болници „Сокобања” у циљу превожења хране, неинфективног материјала и запослених, као и да редовно директорки Специјалне болнице „Сокобања”, унапред, достављају распоред дежурних возила и возача на мејл адресу sokobolnica@mts.rs .

Specijalna bolnica Sokobanja

Председник МЗ Жучковац је у обавези да за потребе храњења животиња власништва зараженог домаћинства из МЗ Жучковац, пронађе лице, пољопривредно газдинство, које ће ту услугу вршити уместо зарашених лица, као волонтери. У случају да нема заинтересованих волонтера, висину накнаде за напред наведену услугу одредиће стручно лице, вештак из области пољопривреде, ког ће ангажовати Штаб, а накнада ће бити плаћена средствима из буџета општине Сокобања. Такође, сви настали и будући трошкови исхране волонтера који учествују у расподели пакета помоћи угроженом становништву општине Сокобања, падају на терет буџета општине Сокобања и исти ће бити плаћени из општинског буџета.

Наложено је Дому здравља Сокобања да стави на располагање Специјалној болници Сокобања једно санитетско возило за потребе превоза пацијената.

1 thoughts on “Нове мере Штаба за ванредне ситуације: Убрзано тестирање свих запослених у руднику „Соко”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + ten =