Raskopane ulice problem građanima i Komunalnom, ali rešenje postoji

Društvo

U Njegoševoj ulici izvode se radovi na rekonstrukciji, od ugla sa ulicom Alekse Markišića do groblja. To je stvorilo probleme tamošnjim žiteljima, a pojedinci su se oglasili na društvenim mrežama, tražeći od komunalaca da reše novonastalu situaciju i da umanje račune, kako oni smatraju, za nepružene usluge.

U Javnom komunalnom preduzeću kažu da zbog velikih radova kamion-smećar nije u mogućnosti da priđe tim malim ulicama, i Njegoševoj ulici, kako bi izvezlo kućno smeće.

– Mi smo odmah po započinjanju tih radova obezbedili građanima da iznose svoje kućno smeće u kontejner koji je 5000 litara i postavljen je na raskrsnici između Njegoševe ulice i Vase Čarapića. Kontejner, koji se redovno izvozi. Na taj način smo građanima, dakle, omogućili redovan odvoz kućnog smeća. O ovim činjenicama smo već obavestili građane u nekoliko navrata, putem sredstava javnog informisanja, putem internet portala ali i građani koji nam se javljaju telefonom dobijaju te informacije – kaže Ana Veljković, direktorka JKP „Napredak”

Ona je pozivala sve građane , koji su možda u dilemi ili imaju neki problem da ih pozovu kako bi pravovremeno dobili rešenje problema ili neophodne informacije.

– Dok smo radili rekonstrukciju u ulici Gavrila Principa, mi smo i našim mašinama izlazili u susret građanima tih ulica i izvozili smeće jer, ponavljam, smećara nije mogla da uđe. Svakako ovi kontejneri od samog početka radova, veliki kontejner, na raspolaganju je građanima kako bi smo prevazišli ovaj problem do završetka radova – kaže naša sagovornica.

Direktorka Veljković naglašava da su više puta probali da kamionom prođu kroz neke manje ulice.

– I ukoliko se neka faza radova bude završila, na način da možemo da uđemo i da priđemo, naravno, odmah ćemo nastaviti sa aktivnostima izvoženja kućnog smeća. Do tada ćemo, naravno, redovno izvoziti ovaj veliki kontejner u koji građani već odlažu smeće – poručila je direktorka Komunalnog, uz opasku da su radnici ovog preduzeća išli i pružali informacije onim ljudima koje su zatekli u kućama, gde mogu da odlažu svoje kućno smeće.

Poruka je ta da građani nemaju potrebu da idu negde dalje. U Njegoševoj ulici postavljen je veliki kontejner za odlaganje smeća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × three =