RARIS: Javni poziv za učešće u Programu profesionalnih obuka za nezaposlene

Društvo

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) objavila je javni poziv za besplatno učešće u Programu profesionalnih obuka za nezaposlene, na koji imaju pravo učešća i stanovnici Sokobanje. Planirane su obuke za zanimanja u oblasti turizma i povezanih uslužnih delatnosti i digitalnog marketinga. Za profesionalnu obuku mogu se prijaviti nezaposleni mladi ljudi (18-29 godina), žene, ruralno stanovništvo i pripadnici drugih osetljivih grupa sa prebivalištem na teritoriji neke od programskih opština: Knjaževac, Sokobanja, Boljevac, Negotin, i Kladovo. Svi zainteresovani se mogu prijaviti tako što će popuniti formular na linku.

Krajnji rok za prijavljivanje je 20.januar 2021.godine. Program će biti realizovan za ukupno 80 polaznika, za koje će obuke biti potpuno besplatne, dok će sami snositi eventualne prateće troškove (hrana, troškovi puta i sl.). Nakon završetka procesa prijava, biće formirane grupe i definisane lokacije na kojima će se realizovati pojedine obuke, o čemu će svi prijavljeni biti obavešteni. Obuke će biti realizovane u već spomenutim opštinama, gde postoji minimum 5 prijavljenih polaznika za konkretno zanimanje.

Cilj ovog programa je unapređenje konkurentnosti i održivosti lokalnih biznisa u turizmu i industriji razonode, odnosno povezanim sektorima na teritoriji programskih opština. Predviđena podrška podrazumeva besplatno učešće u praktičnim obukama iz oblasti sajamskog nastupa, digitalnog marketinga i ekonomske inkluzije, mentorsku podršku u različitim oblastima poslovanja .

Program se realizuje se u okviru projekta „Veštine za poslove – Unapređivanje prilika za zapošljavanje i socijalnu inkluziju marginalizovanih grupa kroz poboljšanje poslovnog okruženja u Istočnoj Srbiji” koji finansira Kraljevina Norveška kroz projekat „Norveška za vas – Srbija”, a koji implementira Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje” u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije – RARIS.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani mogu kontaktirati Regionalnu agenciju za razvoj Istočne Srbije – RARIS na sledeće brojeve telefona – 019/426-376, 426-377.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × five =