РАРИС: Jавни позив за учешће у Програму професионалних обука за незапослене

Друштво

Регионална агенција за развој источне Србије (РАРИС) објавила je јавни позив за бесплатно учешће у Програму професионалних обука за незапослене, на који имају право учешћа и становници Сокобање. Планиране су обуке за занимања у области туризма и повезаних услужних делатности и дигиталног маркетинга. За професионалну обуку могу се пријавити незапослени млади људи (18-29 година), жене, рурално становништво и припадници других осетљивих група са пребивалиштем на територији неке од програмских општина: Књажевац, Сокобања, Бољевац, Неготин, и Кладово. Сви заинтересовани се могу пријавити тако што ће попунити формулар на линку.

Крајњи рок за пријављивање је 20.јануар 2021.године. Програм ће бити реализован за укупно 80 полазника, за које ће обуке бити потпуно бесплатне, док ће сами сносити евентуалне пратеће трошкове (храна, трошкови пута и сл.). Након завршетка процеса пријава, биће формиране групе и дефинисане локације на којима ће се реализовати поједине обуке, о чему ће сви пријављени бити обавештени. Обуке ће бити реализоване у већ споменутим општинама, где постоји минимум 5 пријављених полазника за конкретно занимање.

Циљ овог програма је унапређење конкурентности и одрживости локалних бизниса у туризму и индустрији разоноде, односно повезаним секторима на територији програмских општина. Предвиђена подршка подразумева бесплатно учешће у практичним обукама из области сајамског наступа, дигиталног маркетинга и економске инклузије, менторску подршку у различитим областима пословања .

Програм се реализује се у оквиру пројекта „Вештине за послове – Унапређивање прилика за запошљавање и социјалну инклузију маргинализованих група кроз побољшање пословног окружења у Источној Србији” који финансира Краљевина Норвешка кроз пројекат „Норвешка за вас – Србија”, а који имплементира Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље” у партнерству са Регионалном агенцијом за развој источне Србије – РАРИС.

За све додатне информације, заинтересовани могу контактирати Регионалну агенцију за развој Источне Србије – РАРИС на следеће бројеве телефона – 019/426-376, 426-377.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − nine =