Први песнички маратон у организацији УК „Стојан Живадиновић”

Култура

Поводом стогодишњице ослобођења Сокобање у Првом светском рату и годину дана од оснивања УК „Стојан Живадиновић” одржан је песнички маратон. Учешће је узело око тридесет песника и пријатеља клуба са територије целе Србије. Маратон је одржан у великој сали Скупштине општине, изнад ватрогасног.

Како сазнајемо од члана УО удружења, Хранимира Милојковића, присутни су били песници из Вршца, Београда, Пожаревца, Пирота, Велике Плане, Баточине, Ћуприје, Ниша, а посебан гост био је песник из Ирака Сабах Ал Зубеиди. По одлуци стручног жирија кога су чинили Бора Благојевић, песник из Ћуприје, Сабах Ал Зубеиди, песник из Ирака и Хранимир Милојковић књижевник из Сокобање, треће место заузела је Миљана Петојевић из Вршца са песмом „Марија Гавриловска”, друго место припало је Марини Милосављевић из Ниша са песмом „Девичанска душа”, а песма „На рубу ноћи” Драгане Госте из Велике Плане освојила је прво место.

Према одлуци жирија публике трећеплсирана песма је „Берба” Љубише Вељковића из Сокобање, друго место заузела је песма „Прича оног који умире” Еве Ранчић из Пирота, док су прво место поделили Сашка Станисављевић из Сокобање са песмом „Прва љубав” и Бобан Пауновић из Пожаревца са песмом под називом „Песмица”.

Удружење књижевника „Стојан Живадиновић” је основано 18. октобра 2017.године и тренутно броји 16 чланова. За ових годину дана постојања чланови удружења су освојили бројне награде и диломе. Председник удружења је Милош Вељковић, млади песник из Сокобање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 9 =