Prvi pesnički maraton u organizaciji UK „Stojan Živadinović”

Kultura

Povodom stogodišnjice oslobođenja Sokobanje u Prvom svetskom ratu i godinu dana od osnivanja UK „Stojan Živadinović” održan je pesnički maraton. Učešće je uzelo oko trideset pesnika i prijatelja kluba sa teritorije cele Srbije. Maraton je održan u velikoj sali Skupštine opštine, iznad vatrogasnog.

Kako saznajemo od člana UO udruženja, Hranimira Milojkovića, prisutni su bili pesnici iz Vršca, Beograda, Požarevca, Pirota, Velike Plane, Batočine, Ćuprije, Niša, a poseban gost bio je pesnik iz Iraka Sabah Al Zubeidi. Po odluci stručnog žirija koga su činili Bora Blagojević, pesnik iz Ćuprije, Sabah Al Zubeidi, pesnik iz Iraka i Hranimir Milojković književnik iz Sokobanje, treće mesto zauzela je Miljana Petojević iz Vršca sa pesmom „Marija Gavrilovska”, drugo mesto pripalo je Marini Milosavljević iz Niša sa pesmom „Devičanska duša”, a pesma „Na rubu noći” Dragane Goste iz Velike Plane osvojila je prvo mesto.

Prema odluci žirija publike trećeplsirana pesma je „Berba” Ljubiše Veljkovića iz Sokobanje, drugo mesto zauzela je pesma „Priča onog koji umire” Eve Rančić iz Pirota, dok su prvo mesto podelili Saška Stanisavljević iz Sokobanje sa pesmom „Prva ljubav” i Boban Paunović iz Požarevca sa pesmom pod nazivom „Pesmica”.

Udruženje književnika „Stojan Živadinović” je osnovano 18. oktobra 2017.godine i trenutno broji 16 članova. Za ovih godinu dana postojanja članovi udruženja su osvojili brojne nagrade i dilome. Predsednik udruženja je Miloš Veljković, mladi pesnik iz Sokobanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three × 5 =