Претквалификације за „Прву хармонику” сутра у Сокобањи

Друштво Култура

Претквалификационо такмичење за јубиларни 60. Међународни фестивал „Прва хармоника Србије – Сокобања 2023”, биће одржано сутра у Сокобањи на Летњој позорници „Врело” са почетком у 11 часова.

Пријаве су могуће и на дан такмичења, на лицу места, или електронским путем на веб страници: http://www.prvaharmonika.rs/

Такмичење ће се одвијати према овогодишњим Пропозицијама Фестивала, које су доступне на истој страници.

Такмичари се надмећу у извођењу композиција различитих жанрова у следећим старосним категоријама: петлићи (до 10 година), пионири (од 10 – 12 година), старији пионири(од 12 – 14 година), млађи јуниори (од 14 – 16 година), јуниори (од 16 – 18 година), сениори (од 18 – 30 година), дует такмичара млађих од 15 година, и дует такмичара старијих од 15 година. Право да се такмиче за титулу „Прва хармоника Србије – Сокобања 2023” имају сви заинтересовани и то под условима из наведених пропозиција.

Такмичари који су титулу Прва Хармоника Србије – Сокобања већ освојили у одређеној категорији не могу се поново такмичити у истој, али се могу такмичити у категорији за старије узрасте, без обзира да ли им по годинама старости припадају.

Финале 60. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије, Сокобања 2023” одржаће се од 08. до 10. августа 2023. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − six =