Одржана трка „Хард Ендуро Сокобања 2018”

Спорт

Победник трке „Хард Ендуро Сокобања 2018”, која је одржана за викенд, у најтежој класи „А” (професионална категорија) је Милош Радојичић из Бање Врујци. Милош се овим спортом активно бави последњих пет година и каже да није очекивао да ће заузети баш прво место јер је била јака конкуренција.

Први у класи „Б” (експерт категорија) је Далибор Кујунџић из Суботице. Кујунџић моторе воли од малена, а овим спортом се интензивно бави четири године. Он је одушевљен стазама у Сокобањи и истиче да није зажалио ни момента, што је чак са севера земље дошао да се такмичи, као и да ће врло радо долазити и наредних година.

Горан Цветановић из Смедерева, заузео је прво место у класи „Ц” (хоби категорија).

– Хоби категорија је за нас мало старије, који волимо природу и дружење, а немамо кондицију као млађи учесници – рекао је Цветановић и додао да је стаза за „Ц” категорију била одмерена тако да је било задовољство возити је.

Једина дама, која је учествовала у трци је млада Миња Цветановић из Смедерева, која се овим екстремним спортом интензивно бави последње две године и такмичи се у „Ц” класи која је свуда у свету, прилагођена рекреативцима, али и нежнијем полу.

Према речима организатора Игора Марковића, овогодишња трка је била одлична, неки су мало лутали, што је нормално у овом спорту, али су сви успешно на крају стигли до циља.

– Сокобања има прелепе пределе, такмичари су одушевљени природом и подлогом која је специфична и јединствена у Србији – истакао је Марковић. Он се уједно захвалио челницима Општине Сокобања, без чије велике подршке и помоћи трка не би ни могла бити одржана.

Трка Хард Ендуро Сокобања 2018, у организацији Мото удружења „Кентаур” трајала је два дана. Првог дана вожене су стазе које се налазе на излетишту „Лептерија”, а другог по планинини „Озрен”. Ово је друга година заредом, како се ова атрактивна трка одржава у Сокобањи, а према речима организатора у плану је да наредне године она прерасте у трку међународног карактера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + eight =