Прва „Тракторијада” оправдала очекивања

Друштво

Манифестација „Тракторијада” коју је Месна заједница Читлук први пут организовала протекле суботе окупила је, пре свега, мештане овог села, али и људе из околине. Организатори су, по угледу на сличне манифестације у Русији, припремили седам такмичарских дисциплина. Пролаз кроз блато, надвлачење трактора конопцима, вуча трактора, надвлачење флаше пива, бацање камена с рамена, брзо испијање пива и трка у џаковима.

Највише пажње привукла је дисциплина, пролаз кроз блато. Она је конципирана тако да такмичари трактором пролазе кроз импровизовани ров са блатом и препрекама. Победу у овој дисциплини понео је Миљан Миленовић. Најбољи у дисциплини надвлачење трактора био је Љубинко Маринковић. Жељко Трифуновић је био најуспешнији у превртању гума, док је Младен Јовић победио у дисциплини надвлачење флаше пива. У брзом испијању пива најбољи резултат имао је Војкан Ранђеловић, а у трци у џаковима прва кроз циљ прошла је Маја Петровић. У дисциплини, вуча трактора, најбоље време остварила је екипа коју су чинили: Александар Милојевић, Младен Јовић и Топлица Живковић.

‒ Ја сам још пре десетак година имао идеју да организујем ово такмичење, али нисам имао могућности да изградим такмичарски полигон. Ове године смо искористили присуство машина које су вршиле реконструкцију сеоских путева да направимо полигоне за такмичење, тако да су се стекли услови да се одржи прва ‘Тракторијада’ у Читлуку ‒ каже Драган Живановић, председник МЗ „Читлук”.

Поред такмичарског дела програма у ревијалном делу наступио је Слађан Илић, песник из Књажевца.

Организатори су се захвалили свима који су дали допринос да се одржи прва „Тракоријада”, пре свега Општини Сокобања, затим предузећу „Пластомет” Књажевац, бензинским станицама „Соко-М” и „Гас-оил”, пекари „Бајс”, предузећу „Бравокс”, ТР „Филота”, дисконту „Да и Јо”, ТР „Узор” и „Миск трејду”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + one =