„Прва хармоника Србијеˮ у петак и суботу

Друштво

Финале 57. Међународног фестивала „Прва хармоника Србије – Сокобања 2019ˮ, једног од најстаријих и најпознатијих музичких фестивала у Србији, одржаће се, у петак и суботу, 9. и 10. августа у Сокобањи. Такмичарски део одвијаће се у хотелу „Моравицаˮ. У петак, 9. августа, такмичиће се млађе категорије: петлићи, пионири, старији пионири, млађи јуниори, а сутрадан, 10. августа, наступиће јуниори, сениори и дуети.

Ревијални део Фестивала одржаће се оба дана на Централном градском тргу, од 20 сати. Првог дана Фестивала наступиће прошлогодишњи свеукупни победник Давид Николић, који ће уједно и отворити манифестацију, а након њега наступиће најбоље пласирани такмичари млађих категорија. Након проглашења победника у млађим категоријама, на позорници ће се појавити „Дејан Петровић и Биг бендˮ, вишеструки победник Сабора у Гучи.

Другог дана фестивала наступиће такмичари старијих категорија, након чега следи проглашење свеукупног победника фестивала и уручење главне награде, инструмента – хармонике. На крају следи концерт легендарног извођача народне музике Мирослава Илића. Извођаче ће пратити оркестар Мише Мијатовића, чувеног виртуоза на хармоници.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 6 =