Представници Сокобање на састанку у Mинистарству туризма

Друштво Туризам

У просторијама Mинистарства туризма, трговине и телекомуникација јуче је министарка Татјана Матић одржала састанак са Миодрагом Николићем, председником Oпштине Сокобања, Александром Радивојевићем, већником и продеканом за наставу ПМФ Ниш и Љубинком Миленковићем, директором Туристичке организације Сокобања.

На састанку је пре свега било речи о решавању проблема водоснабдевања са којим се Сокобања сусреће годинама и који под хитно треба решити. Поводом тога договорено је да се што пре одржи састанак коме ће, поред представника локалне самоуправе и министарке трговине, туризма и телекомуникација, присиствовати и Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и Горан Пузовић, директор Јавног водопривредног предузећа „Србијаводе“.

Иако је акценат био стављен на решавање проблема водоснабдевања, било је речи и о средњовековном граду Сокограду, односно о реализацији идеје да се он реконструше и стави у функцију кроз пројекат геонаслеђа, што би још значајније унапредило туристичку понуду Сокобање. Поводом тог пројекта, такође је договорен састанак који ће представници локалне самоуправе одржати са министарком туризма и Мајом Гојковић, министарком културе и информисања.

Представници Oпштине Сокобања са министарком Матић јуче су разговарали и свим наредним пројектима, при чему је министарка обећала да ће помоћи у решавању читаве локалне инфраструктуре. Обе стране су се сложиле да је сарадња између Бање под Озреном и овог министарства, била на високом нивоу док је на његовом челу био претходни министар Расим Љајић. Министарка Матић је изразила уверење да ће овако добра сарадња и у наредном периоду бита настављена и унапређена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − twelve =