„Prva harmonika Srbijeˮ u petak i subotu

Društvo

Finale 57. Međunarodnog festivala „Prva harmonika Srbije – Sokobanja 2019ˮ, jednog od najstarijih i najpoznatijih muzičkih festivala u Srbiji, održaće se, u petak i subotu, 9. i 10. avgusta u Sokobanji. Takmičarski deo odvijaće se u hotelu „Moravicaˮ. U petak, 9. avgusta, takmičiće se mlađe kategorije: petlići, pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori, a sutradan, 10. avgusta, nastupiće juniori, seniori i dueti.

Revijalni deo Festivala održaće se oba dana na Centralnom gradskom trgu, od 20 sati. Prvog dana Festivala nastupiće prošlogodišnji sveukupni pobednik David Nikolić, koji će ujedno i otvoriti manifestaciju, a nakon njega nastupiće najbolje plasirani takmičari mlađih kategorija. Nakon proglašenja pobednika u mlađim kategorijama, na pozornici će se pojaviti „Dejan Petrović i Big bendˮ, višestruki pobednik Sabora u Guči.

Drugog dana festivala nastupiće takmičari starijih kategorija, nakon čega sledi proglašenje sveukupnog pobednika festivala i uručenje glavne nagrade, instrumenta – harmonike. Na kraju sledi koncert legendarnog izvođača narodne muzike Miroslava Ilića. Izvođače će pratiti orkestar Miše Mijatovića, čuvenog virtuoza na harmonici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − seven =