Промовисана нова књига аутора Микија Вељковића

Култура

Промоција романа „Све што имам рећи” аутора Милоша Микија Вељковића, одржана је у петак у кафеу „Вертиго”. Ово је његово прво прозно дело, а писањем поезије почео се бавити још у средњошколским данима. Прву збирку љубавне поезије под називом „Не ломи ми срце” објавио је 2016. године, а другу „Дани и године” 2017. године.

Вељковић је завршио Средњу стручну школу „Прота Стеван Димитријевић” у Алексинцу, смер електротехничар енергетике, и сада ради у руднику „Соко” као електричар, а пре тога радио је као јамски возач. Овај млади аутор и потиче из рударске породице, његов деда радио је у истом руднику, а сада раде он и отац. Према његовим речима, љубав је покретач свега, девојку којој је посветио стихове и књиге назива својом музом.

Вељковић истиче да му је љубав према једној девојци помогла да открије свој таленат и распламсала и љубав према писању која у њему тиња још из школских дана. Овај млади аутор однедавно је и председник Удружења књижевника „Стојан Живадиновић” из Сокобање и одборник у Скупштини општине Сокобања.
Рецензент романа је књижевник Хранимир Хране Милојковић, а одломке из књиге читао је Славиша Станковић, члан Удружења књижевника „Стојан Живадиновић”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + 14 =