Отворен конкурс за 8. „Врмџа фест”

Друштво Култура

Аутори туристичких и еколошких документарних филма имају прилику да своја остварења пријаве за такмичарски део осмог „Врмџа феста” који ће се ове године одржати 27. јула у Врмџи подно Латин града. Конкурс је отворен до 10. јула, а резултати селекције ће, према најави организатора, бити објављени 18. јула.

Филмови који не буду изабрани за такмичарски део програма, а испуњавају услове конкурса, биће приказани у ревијалном делу. Филмови могу бити снимљени техником филмског или телевизијског записа, поручује организатор ЛАГ Ртањ.

Право учешћа имају документарни и телевизијски филмови из области туризма, екологије и етно културе живота на селу. Максимално трајање филма је до 90 минута и он мора бити на српском језику или са српским титлом.

Поред филма потребно је послати и синопсис или објашњење дужине између 100 и 200 речи, као и биографију и фотографију аутора. И ове године најбољи филм биће награђен Гран пријем фестивала „Латин град”, а биће проглашена и најбоља остварења из области туризма, екологије, етно културе живота, као и најбољи страни филм.

Аутори своје радове и пратећи материјал могу слати путем линка на мејл vrmdzafest@gmail.com са назнаком „За конкурс ВРМЏА ФЕСТ 2024”. Пријаве и питања у вези са конкурсом доступна су и телефонским путем (061/2390 405 063 8935 819).

Организатор ЛАГ Ртањ позвао је све да својим радовима учествују на фестивалу и уживају у лепотама Врмџе и Ртња.

Фестивал се организује под покровитељством Општине Сокобања и уз помоћ Месне заједнице Врмџа, док је партнер фестивала „Форум Артистикум” Ниш.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + 5 =