Promovisana nova knjiga autora Mikija Veljkovića

Kultura

Promocija romana „Sve što imam reći” autora Miloša Mikija Veljkovića, održana je u petak u kafeu „Vertigo”. Ovo je njegovo prvo prozno delo, a pisanjem poezije počeo se baviti još u srednjoškolskim danima. Prvu zbirku ljubavne poezije pod nazivom „Ne lomi mi srce” objavio je 2016. godine, a drugu „Dani i godine” 2017. godine.

Veljković je završio Srednju stručnu školu „Prota Stevan Dimitrijević” u Aleksincu, smer elektrotehničar energetike, i sada radi u rudniku „Soko” kao električar, a pre toga radio je kao jamski vozač. Ovaj mladi autor i potiče iz rudarske porodice, njegov deda radio je u istom rudniku, a sada rade on i otac. Prema njegovim rečima, ljubav je pokretač svega, devojku kojoj je posvetio stihove i knjige naziva svojom muzom.

Veljković ističe da mu je ljubav prema jednoj devojci pomogla da otkrije svoj talenat i rasplamsala i ljubav prema pisanju koja u njemu tinja još iz školskih dana. Ovaj mladi autor odnedavno je i predsednik Udruženja književnika „Stojan Živadinović” iz Sokobanje i odbornik u Skupštini opštine Sokobanja.
Recenzent romana je književnik Hranimir Hrane Milojković, a odlomke iz knjige čitao je Slaviša Stanković, član Udruženja književnika „Stojan Živadinović”.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 1 =