Promocija treće zbirke pesama pod nazivom „Navika” Miloša Veljkovića

Društvo Kultura

Proteklog petka, održana je promocija treće zbirke autorske poezije, pod imenom „Navika”, autora Miloša Veljkovića iz Sokobanje. Milošu je ova zbirka pesama i četvrta knjiga, njenom promocijom ujedno je obeležio i prvu deceniju pisanja i stvaralaštva, a kako kaže, prve svoje stihove napisao je 2013. godine.

− Za mene je ovo velika radost, jer je promocija na moj najradosniji dan, 27. rođendan. Ime zbirke pesama nosi naziv „Navika” jer u njoj ima jedna pesma koja se tako i zove i koja opisuje celu knjigu. Ali i kada se kaže „navika” to označava mnoge stvari u životu i dobre i loše − rekao je Veljković i zahvalio se svima koji su pomogli u promociji njegove knjige.

 

Promociju koja je održana u prostorijama IT Centra, otvorila je v.d. direktora Kulturnog centra Sokobanje Daliborka Stevanović, a program večeri je vodio književnik Hranimir Milojković.

Autor knjige, Miloš Veljković potiče iz rudarske porodice i četvrta je generacija zaposlena u Rudniku mrkog uglja „Soko” kod Čitluka, najpre radeći kao jamski vozač u pomenutom rudniku. Trenutno radi kao poslovođa spoljnog pogona van jame. Živi u rodnom selu Čitluk, gde se bavi i seoskim turizmom u svom etno-mlinu sa restoranom. Predsednik je Udruženja književnika „Stojan Živadinović” iz Sokobanje od njegovog osnivanja 2017. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × five =