Матурски и завршни испити за средњошколце

Друштво

Школска година се ближи крају у условима које нико није могао да предвиди. Према речима Ане Милићевић, директорке Средње школе „Бранислав Нушић”, запослени су се веома добро прилагодили новонасталим условима. Настава на даљину је организована од увођења ванредног стања. Сада се ближи тренутак да се за матуранте организују и спроведу матурски испити.

− Министарство просвете нам је дало смернице о начину организовања матурских испита и о мерама заштите којих ученици и професори морају да се придржавају при доласку у школу. То су ограничење броја ученика који могу боравити у школи, које је утврђено распоредом да би се избегле гужве при доласку и одласку, као и коришћење заштитних маски и дезинфекционих средстава − каже Милићевић.

Распореди свих испита су истакнути и од петка, 5. јуна, почињу традиционални испити из српског језика и током наредне недеље, закључно са 12. јуном, сви ученици ће завршити са својим обавезама што се тиче матурских и завршних испита.

Када су у питању ученици нижих разреда, остављена је могућност да и после наставе на даљину дођу у школу и покажу своје знање и у наредном периоду и ако су незадовољни својом оценом да је поправе. Њихов долазак биће организован од 8. јуна према предвиђеном распореду уз придржавање свих мера заштите.

Наставна година за све разреде биће завршена према календару Министарства просвете, 19. јуна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 20 =