Промоција треће збирке песама под називом „Навика” Милоша Вељковића

Друштво Култура

Протеклог петка, одржана је промоција треће збирке ауторске поезије, под именом „Навика”, аутора Милоша Вељковића из Сокобање. Милошу је ова збирка песама и четврта књига, њеном промоцијом уједно је обележио и прву деценију писања и стваралаштва, а како каже, прве своје стихове написао је 2013. године.

− За мене је ово велика радост, јер је промоција на мој најрадоснији дан, 27. рођендан. Име збирке песама носи назив „Навика” јер у њој има једна песма која се тако и зове и која описује целу књигу. Али и када се каже „навика” то означава многе ствари у животу и добре и лоше − рекао је Вељковић и захвалио се свима који су помогли у промоцији његове књиге.

 

Промоцију која је одржана у просторијама ИТ Центра, отворила је в.д. директора Културног центра Сокобање Далиборка Стевановић, а програм вечери је водио књижевник Хранимир Милојковић.

Аутор књиге, Милош Вељковић потиче из рударске породице и четврта је генерација запослена у Руднику мрког угља „Соко” код Читлука, најпре радећи као јамски возач у поменутом руднику. Тренутно ради као пословођа спољног погона ван јаме. Живи у родном селу Читлук, где се бави и сеоским туризмом у свом етно-млину са рестораном. Председник је Удружења књижевника „Стојан Живадиновић” из Сокобање од његовог оснивања 2017. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 + four =