Promocija knjige „U zagrljaju pesama i priča”

Kultura

Promocija knjige „U zagrljaju pesama i priča” autora Slaviše Jevtića, održana je juče , na njegov rođendan, u prostorijama Narodne biblioteke „Stevan Sremac”. Ovo delo je prava šarenica i u njoj svako može pronaći ponešto za sebe i svoju dušu, sadrži 180 epskih, lirskih, satiričnih i haiku pesama, četiri priče i 10 aforizama.

– Knjiga je prvobitno nosila naziv ‘Zagrljaj pesama i priča’, a onda sam dodao predlog ‘u’, tako da se sada i ja i i čitaoci grlimo sa pesmama i pričama – kaže autor.

Štampana je u 200 primeraka. Jevtić ističe, da mu je posebno drago što je profesorka Jelena Bogdanić, koleginica, sa kojom je nekada radio u sokobanjskoj srednjoj školi, svojim prisustvom uveličala ovu promociju i što su učenici, kojima profesorka sada predaje kazivali njegove pesme. Autor je u okviru svog predstavljanja, govorio i o svojoj majci kojoj je posveto ovu knjigu.

Slaviša Jevtić je rođen 22.oktobra 1950. godine u selu Vrmdža kod Sokobanje. Osnovnu i srednju školu završio je u svom kraju. Višu pedagošku u Nišu, a Filološki fakultet u Beogradu, čime je stekao zvanje profesora srpskog jezika i jugoslovenske književnosti. Radio je kao profesor u Boljevcu, Boru i Sokobanji i kao novinar u listu „Kolektiv”- Bor i listu „Kablovi”- Zaječar . U zagrljaju pesama i priča” je peta knjiga ovog autora, pre nje je objavio četiri zbirke pesama „Vašar za vragolane”, „List na vodi”, „Na grani cvetovi” i haiku pesme „Na grani cvetovi 2”. Autor planira, da naredne promocije održi najpre u Boljevcu i Boru gde je radio i živeo, a zatim u Aleksincu.

   

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fourteen + 13 =