Културни центар Сокобање: У плану је велики број радионица за децу

Друштво Култура

Културни центар Сокобање након успешно реализованих манифестација за свега месец дана – Фестивала дечијег филма „Сокоградић”, „Међународног фестивала фолклора” и пројекта „Сокобања без граница”, наставља са радом и на остварењу предстојећег годишњег плана и програма.

Активности које су већ испланиране, превиђене су за почетак школске године, односно намењене су деци школксог узраста. У плану је реализација и покретање радионица креативног писања, радионице новинарства, фотографије, ликовне радионце и радионице глуме. Постојећа радионица балета, која је отпочела крајем маја и трајала до јуна, кренуће поново од 8. септембра у малој сали Основне школе „Митрополит Михаило”.

− То су радионице које ће имати свог водитеља и у складу са интересовањем деце тако ћемо покретати једну по једну, од ових предвиђених радионица. Ту су ликовне радионице, које су у пракси и најпосећеније и за њих влада највеће интересовање. Из тог произилазе и продукти самих радионица, а то су дечији цртежи, које планирамо да излажемо на разним местима по граду. Затим радионице креативног писања које су такође веома продуктивне и могу бити добра основа за конкурисање на фестивалима. А када су у питању фестивали, планирамо да покренемо и Фестивал дечијег стваралаштва „Соколића перо”, који је у плану да крене са почетком школске године – каже Далиборка Стевановић, директорка Културног центра Сокобања. – Са почетком позоришне сезоне очекују нас и неке представе. У септембру планирамо и једну представу о чијем ћемо датуму извођења благовремено обавестити грађане – додала је Стевановић.

Насловна фотографија: Илустрација (Архива Сокопрес).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + twelve =