Promocija knjige „Bajke”

Kultura

Danas je u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac” održana promocija knjige „Bajke” autora Dobrile Bike Ristić. Promociji je prisustvovala najmlađa i najslađa publika, učenici prvog razreda Osnovne škole „Mitropolit Mihailo”.

Ova knjiga sadrži deset bajki i izašla je iz štampe još februara meseca, ali autorka kaže da je zapravo i zaboravila na nju, sve dok je nije pozvala direktorka sokobanjske biblioteke Jasmina Ilić Paljević i predložila joj da održi promociju za učenike prvog razreda osnovne škole. Dobrila Ristić ističe da joj je ovo najlepša promocija do sada.

‒ Deca su bila izuzetno zainteresovana, komentarisala su bajke, izvodila zaključke i prosto je neverovatno koliko zrelo razmišljaju ‒ rekla je, između ostalog, autorka i dodala da joj je srce nakon ove promocije prepuno ljubavi.

‒ Svi mi živimo svoju bajku, ali kako će se ona razvijati i završiti, niko ne zna osim Boga ‒ istakla je ona.

O tome koliko su se bajke dopale mališanima svedoči i to što su književnicu pitali da li će napisati još bajki. Dobrila Ristić kaže da je ta pozitivna energija koju su mališani danas preneli na nju uticala na to da se ona zapita, nije li najbolje da u budućnosti nastavi da piše samo za njih.

‒ Šta će i kako će biti, vreme će pokazati, ali ova deca ulepšala su mi ne samo dan nego i život ‒ dodala je ona.

Dobrila Ristić je rođena 1953. godine u Sokobanji. Do sada je objavila dva romana, šest putopisnih romana, dve zbirke pesama, zbirku pesama za decu „Bela trešnja”, dva stihovna romana „Od ljubavi do sunovrata” i „Lepterija i Župan”, kao i dve zbirke pripovedaka i priča „Utvara” i „Beg od zla”. Dobitnica je Visokog internacionalnog priznanja Akademije „Ivo Andrić” za knjigu „Lepterija i Župan”, kao i Pesničke hrisovulje za 2016. godinu, koju dodeljuje Srpska duhovna akademija iz Paraćina za značajan doprinos srpskoj poeziji, duhovnosti i kulturi. Savez književnika u otadžbini i rasejanju – Novi Sad dodelio joj je Diplomu za izuzetan doprinos u radu Saveza – najveći broj objavljenih autorskih dela u 2015. godini. Član je Udruženja književnika Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 + thirteen =