Нушић смислио вечну поруку за Сокобању

Друштво Култура

У конгресној сали хотела „Моравица” јуче је свечано отворена манифестација „Нушићеви хајдуци”. Ова манифестација посвећена нашем познатом писцу и комедиографу Браниславу Нушића има за циљ да окупи ученике свих школа из Србије и региона које носе назив по њему.

− Нушићеви хајдуци, под овим називом, се ове године одржавају пети пут. Нажалост, две године смо манифестацију морали да реализујемо у условима који нису били одговарајући због тадашње епидемијске ситуације. Ове године најзад се враћа све у регуларне токове – поручила је Ана Милићевић, директорка Средње школе „Бранислав Нушић”.

Идеја о удруживању школа која носе назив нашег познатог писца, постоји већ више од двадесет година. Основне школе, широм Србије и Републике српске, некада широм Југославије, чланови су овог неформалног клуба школа које носе назив Бранислав Нушић.

− Лепо је дружити се децом и њиховим наставницима. Деца увек имају креативне идеје и свака прилика коју било која школа, а поготову и ми као град туризма, можемо да пружимо ученицима да покажу део свог талента је увек добра ствар – додаје Милићевић.

Поред директорке школе, окупљене је поздравио и Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобање.

− Бранислав Нушић, наш познати комедиограф, дипломата, новинар и писац био је редовни гост Сокобање. Његова крилатица „Сокобања, Сокоград, дођеш стар одеш млад” надмашила је све поруке које се данас стварају. Она је прославила Сокобању и заиста дала ветар у леђа да она данас буде, по неким параметрима, и најпосећенија туристичка дестинација у нашој земљи, по броју остварених ноћења домаћих туриста, а када се буду сумирали и подаци из септембра месеца биће свеукупно туристичка дестинација са највише оствареним туристичким прометом у 2022. години у Србији – рекао је Љубинко Миленковић.

Током отварања приказан је и кратак туристички филм, након којег је манифестацију свечано отворио Небојша Нушић, управитељ „Нушић” фондације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − 11 =