ЈКП „Напредак”: Отклањамо кварове на шахтама који ометају водоснабдевање

Друштво

Запослени у ЈКП „Напредак” ових дана имали су веома важне интервенције на успостављању редовног снабдевања водом појединих институција и потрошача у том подручју. Према речима одговорних, велики проблем се десио на Озрену, када тамошња болница није имала ни воду, ни грејање. Испоставило се да је проблем на цевоводу, односно пумпној станици, јер не долази вода са каптаже.

– Неколико дана смо отклањали кварове на транзитном цевоводу према болници, према њиховом резервоару, да би пре неколико дана почели са отклањањем кварова на води за насеље. Како се не зна где пролази цев, јер су цевоводи рађени пре 50-60 година и болница нема података о цевоводима, где пролазе, ишло се од шахте до шахте да бисмо утврдили и пронашли  шахту у којој је била пала кегла од вентила – објашњава Зоран Ристић, технички руководилац ЈКП „Напредак”.

Он истиче да према добијеном обавештењу од радника болнице Озрен, сада несметано функционишу и грејање и систем водоснабдевања. Такође, и у Дому Здравља у Сокобањи имају проблем са грејањем.

– И тамо смо ангажовани, иако не знамо много око грејања али помажемо шта може. Ископамо и настављамо са радовима у Дому Здравља, да пробамо да отклонимо њихов проблем ако може. Додао бих да има неколико шахти, које су поломљене у улицама Сокобање па ћемо у наредних десетак дана да отклонимо и те кварове и да заменимо шахте – рекао је Ристић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × five =