Profesionalno drugo izvođenje „Zone Zamfiroveˮ učenika dramske sekcije

Kultura

Svi koji su u subotu bili u konferencijskoj sali hotela „Moravicaˮ imali su priliku da se, bar na trenutak, vrate u vreme starog Niša prateći priču Stevana Sremca o Zoni Zamfirovoj, u fenomenalnoj izvedbi učenika dramske sekcije SŠ „Branislav Nušićˮ. Na krilima uspeha predstave „Gospođa ministarkaˮ, profesorke Milena Denić i Dijana Marjanović napravile su još jedan dobar posao zajedno sa svojom ekipom iz „Ministarkeˮ. Vodilo se računa o svakom detalju, počev od scenografije, kostima, predmetima koji su korišćeni u tom periodu pa do idealne podele uloga gde je svako od učenika dobio lik koji mu po senzibilitetu pristaje.

‒ I ova predstava je urađena u rekordnom roku. Počeli smo januara meseca, dakle nismo imali ni puna dva meseca što je bilo veoma stresno za sve nas jer smo bili fokusirani ne samo na glumu već i na izradu scene koja je mnogo zahtevnija u odnosu na ‘Gospođu ministarku’. Međutim, raditi sa ovom grupom učenika je pravo zadovoljstvo i uspeh nije izostao ‒ kaže Dijana Marjanović.

Jednu od najzapaženijih, ali i najtežih uloga u ovoj predstavi, Tetka Doku odigrala je Kristina Dinić.

‒ Nije mi bilo lako da odigram Doku, ženu koje je bila nesvakidašnji lik u to vreme, bez dlake na jeziku, koja puši, pije, nesvojstvenu ženama iz tog vremena. Bio je to veliki izazov, ali po reakcijama publike izgleda da je ispalo dobro ‒ kaže Kristina Dinić.

Ozbiljan zadatak je imao i Bogdan Vučić, da nam prikaže karakter starog Hadži Zamfira. On kaže da je Hadži Zamfira pokušao da predstavi kao strogog i prekog čoveka koji je uživao veliko poštovanje u tadašnjem Nišu i da mu je najteže bilo da odglumi ljutnju i bes svog lika.

Sudbina predstave „Zona Zamfirovaˮ je neizvesna jer većinu glumaca čekaju obaveze oko maturskog ispita i prepreme za prijemni na fakultete ali, postoji velika želja svih učesnika da, ako bude bilo mogućnosti, nam pruže priliku da ponovo uživamo u ljubavnoj priči Zone i Maneta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 4 =