Професионално друго извођење „Зоне Замфировеˮ ученика драмске секције

Култура

Сви који су у суботу били у конференцијској сали хотела „Моравицаˮ имали су прилику да се, бар на тренутак, врате у време старог Ниша пратећи причу Стевана Сремца о Зони Замфировој, у феноменалној изведби ученика драмске секције СШ „Бранислав Нушићˮ. На крилима успеха представе „Госпођа министаркаˮ, професорке Милена Денић и Дијана Марјановић направиле су још један добар посао заједно са својом екипом из „Министаркеˮ. Водило се рачуна о сваком детаљу, почев од сценографије, костима, предметима који су коришћени у том периоду па до идеалне поделе улога где је свако од ученика добио лик који му по сензибилитету пристаје.

‒ И ова представа је урађена у рекордном року. Почели смо јануара месеца, дакле нисмо имали ни пуна два месеца што је било веома стресно за све нас јер смо били фокусирани не само на глуму већ и на израду сцене која је много захтевнија у односу на ‘Госпођу министарку’. Међутим, радити са овом групом ученика је право задовољство и успех није изостао ‒ каже Дијана Марјановић.

Једну од најзапаженијих, али и најтежих улога у овој представи, Тетка Доку одиграла је Кристина Динић.

‒ Није ми било лако да одиграм Доку, жену које је била несвакидашњи лик у то време, без длаке на језику, која пуши, пије, несвојствену женама из тог времена. Био је то велики изазов, али по реакцијама публике изгледа да је испало добро ‒ каже Кристина Динић.

Озбиљан задатак је имао и Богдан Вучић, да нам прикаже карактер старог Хаџи Замфира. Он каже да је Хаџи Замфира покушао да представи као строгог и преког човека који је уживао велико поштовање у тадашњем Нишу и да му је најтеже било да одглуми љутњу и бес свог лика.

Судбина представе „Зона Замфироваˮ је неизвесна јер већину глумаца чекају обавезе око матурског испита и препреме за пријемни на факултете али, постоји велика жеља свих учесника да, ако буде било могућности, нам пруже прилику да поново уживамо у љубавној причи Зоне и Манета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 2 =