Приватизација ХТП Лептерија

Друштво Туризам

Агенција за лиценцирање стечајних управника објавила је да је извршена процена и да су хотели „Здрављак” и „Турист” и ресторан „Чока” понуђени на продају. Прво јавно надметање биће одржано 13. маја а оглас за продају биће објављен у медијима од 9. априла. Почетна цена је 568 милиона динара, што представља 50% од процењене цене, што је уобичајено код првих лицитација. Уколико она из неко разлога не успе о даљим корацима и расписивању нове лицитације одлучује стечајни управник.

Хотелско-туристички пакет некретнина понуђен је на продају као јединствена имовинска целина укључујући и покретну имовину. У оквиру прве лицитације,продају се хотели „Здрављак” и „Турист” и ресторан „Чока”. Што се тиче хотела „Здрављак” продаје се Конграпов и Лептеријин део док се део ПИО фонда тренутно не продаје, он ће ићи засебно.

Миодраг Николић, председник општине Сокобања, каже да су га стечајни управник и судија обавестили да су четири предузећа за сада послала писма о намерама али да се то углавном односи на појединачне објекте, као и да ће се све знати, након прве лицитације.

− Хотел „Здрављак” је некада био носилац сокобањског конгресног и медицинског туризма, враћањем и стављањем у функцију њега и хотела Турист, имаћемо једну озбиљнију  туристичку понуду и моћи ћемо да се окренемо том конресном и још неким видовима туризма за које смо били ускраћени претходних година. Осим тога, оно што је веома битно, отвориће се и нова радна места. Поучени искуством, када је отворен хотел „Сунце”, тамо се запослило 100 људи у хотелу „Здрављак” биће запослено најмање 200 радника, у хотелу „Турист” 50-60, и ресторан „Чока” упослиће одређен број људи. Зато се аенција и одлучила за продају целокупне имовине јер ко год купи сутрадан сва три објекта, имаће целокупну туристичко-уоститељску понуду − каже Николић.

ХТП Лептерија је у стечају од 2015. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + 16 =