Maraton želja

Манифестација која испуњава жеље

Друштво

„Маратон жељаˮ, 14. по реду, одржан је у суботу. Већ по традицији ова атрактивна манифестација се скоро деценију и по одржава првог викенда септембра. Преко 200 учесника из читаве Србије обишло је локалитете за које се верује да испуњавају жеље.

Прво „Дрво жељаˮ у парку Бањица, па „Богородицу у стениˮ, у близини излетишта Лептерија и извор Рујник у подножју Сокограда. Циљ је био Завичајни музеј у центру Сокобање.

На свакој локацији учесници оверавају купон одређеним печатом, као доказ да су обишли локацију и испунили одређени задатак. Велики допринос манифестацији дали су ученици средње школе „Бранислав Нушићˮ, смер туристички техничар, који су помогли учесницима маратона да што брже и лакше обиђу све локације и испуне неопходне задатке.

Спонзори 14. „Маратона жељаˮ били су: Туристичка организација Сокобања, Специјална болница „Бањицаˮ, Туристичка агенција „Соко турсˮ, Апартмани „Николићˮ, етно-парк „Калиновицаˮ, ресторан-пансион „Сплендидˮ, ресторан „Зеленгораˮ, ресторан „La Famigliaˮ, Спортско-рекреативни центар „Подинаˮ.

Колико ће се жеља испунити и коме, то ће у наредном периоду видети учесници ове занимљиве манифестације, али свакако су сви они у суботу имали прилику да учествују у игри изненађења на задњој локацији и да извуку занимљиве награде односно пригодне сувенире са обележјима Сокобање. Извлачење главних награда одржано је у амфитеатру Завичајног музеја.


1. сет сувенира, мајице са натписом Маратон жеља и Монографија Сокобање, дародавац Туристичка организација Сокобања – добитник Дивна Вуковић из Ваљева.
2. сет сувенира, мајице са натписом Маратон жеља и Монографија Сокобање, дародавац Туристичка организација Сокобања, добитник Драган Михајловић из Смедерева.
3. Недељна пропусница за Аква парк „Подинаˮ, дародавац Спортско-рекреативни центар „Подинаˮ – добитник Теодор Стојановић из Ниша.
4. Недељна пропусница за Аква парк „Подинаˮ, дародавац Спортско-рекреативни центар „Подинаˮ, добитник Мила Јовановић из Губеревца код Сопота.
5. Ручак за две особе, дародавац Етно-парк Калиновица – добитник Дејан Стојановић из Панчева.
6. Ручак за две особе, дародавац ресторан „La Famigliaˮ – добитник Слободан Милановић из Јагодине.
7. Ручак за две особе, дародавац ресторан „Зеленгораˮ – добитник Никола Васић из Трстеника.
8. Ручак за две особе, дародавац ресторан „Сплендидˮ – добитник Добривоје Стојановић из Панчева.
9. Викенд за две особе, дародавац Апартмани „Николићˮ – добитник Никола Букар из Ниша.
10. Викенд за две особе, дародавац туристичка агенција „Соко турсˮ – добитник Драгана Дечермић из Долова код Панчева.
11. Викенд за две особе, дародавац Специјална болница „Бањицаˮ – добитник Верка Денк из Новог Села код Велике Плане.
12. Петодневни одмор у Сокобањи за две особе, дародавац Туристичка организација Сокобања– добитник Софија Илин из Београда.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 13 =