Opštinska fudbalska liga

ФК Ртањ из Врмџе првак пролећног дела првенства Општинске фудбалске лиге

Друштво Спорт

Завршен је пролећни део првенства Општинске фудбалске лиге, специфичан по томе што је до задње утакмице било неизвесно. Првак ФК Ртањ је у утакмици која је била прави празник за љубитеље фудбала, резултатом 3 према 1 савладао екипу Слемен из Милушинца, која је до тог последњег кола, заузимала прво место на табели.

Јуче су на теренима Спортског центра „Подинаˮ додељени пехари најбољима. Треће место заузео је ФК Младост из Ресника. Најбољи стрелац лиге је Мартин Станисављевић из ФК Слемен. Фер плеј екипа је ФК Младост из Ресника, чији играчи нису имали ни један црвени картон током сезоне и најмањи број жутих картона.

Милан Гавриловић, председник Фудбалског савеза општине Сокобања, каже да је на самом почетку сезоне било извесних проблема.

– Неколико утакмица се није одиграло због организације појединих клубова који су касније и напустили такмичење, а то су ФК Јединство из Мужинца и сад пред крај сезоне ФК Палилулац из Шарбановца. Преосталих пет екипа које се такмичило одиграло је све своје утакмице. Иначе, до последњег кола је било неизвесно. Слемен је био први са два бода предности у односу на Ртањ и данашњом победом Ртањ је освојио прво место и овом приликом им честитам на потпуно заслуженој победи и потпуно заслуженом освајању титуле Општинске лиге Сокобања. Интересантна утакмица, ја нисам много утакмица овог првенства гледао али је ова утакмица изнад мог очекивања, ниво изнад ранга такмичења у коме се такмиче – истакао је Гавриловић.

« од 4 »

Капитен првака Слободан Пауновић, након утакмице у врло емотивној изјави за наш портал након утакмице је такође истакао да је задње коло одлучивало о прваку.

– Емоције раде, после толико година бављења спортом и освојеног другог и трећег места као и пехара за фер плеј, најзад смо дочекали да узмемо и овај победнички пехар. Задње коло је одлучивало о прваку, то је први пут од кад се игра општинска лига да до краја буде неизвесно – каже Пауновић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − 6 =