Privatizacija HTP Lepterija

Društvo Turizam

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je da je izvršena procena i da su hoteli „Zdravljak” i „Turist” i restoran „Čoka” ponuđeni na prodaju. Prvo javno nadmetanje biće održano 13. maja a oglas za prodaju biće objavljen u medijima od 9. aprila. Početna cena je 568 miliona dinara, što predstavlja 50% od procenjene cene, što je uobičajeno kod prvih licitacija. Ukoliko ona iz neko razloga ne uspe o daljim koracima i raspisivanju nove licitacije odlučuje stečajni upravnik.

Hotelsko-turistički paket nekretnina ponuđen je na prodaju kao jedinstvena imovinska celina uključujući i pokretnu imovinu. U okviru prve licitacije,prodaju se hoteli „Zdravljak” i „Turist” i restoran „Čoka”. Što se tiče hotela „Zdravljak” prodaje se Kongrapov i Lepterijin deo dok se deo PIO fonda trenutno ne prodaje, on će ići zasebno.

Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja, kaže da su ga stečajni upravnik i sudija obavestili da su četiri preduzeća za sada poslala pisma o namerama ali da se to uglavnom odnosi na pojedinačne objekte, kao i da će se sve znati, nakon prve licitacije.

− Hotel „Zdravljak” je nekada bio nosilac sokobanjskog kongresnog i medicinskog turizma, vraćanjem i stavljanjem u funkciju njega i hotela Turist, imaćemo jednu ozbiljniju  turističku ponudu i moći ćemo da se okrenemo tom konresnom i još nekim vidovima turizma za koje smo bili uskraćeni prethodnih godina. Osim toga, ono što je veoma bitno, otvoriće se i nova radna mesta. Poučeni iskustvom, kada je otvoren hotel „Sunce”, tamo se zaposlilo 100 ljudi u hotelu „Zdravljak” biće zaposleno najmanje 200 radnika, u hotelu „Turist” 50-60, i restoran „Čoka” uposliće određen broj ljudi. Zato se aencija i odlučila za prodaju celokupne imovine jer ko god kupi sutradan sva tri objekta, imaće celokupnu turističko-uostiteljsku ponudu − kaže Nikolić.

HTP Lepterija je u stečaju od 2015. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 + eighteen =