MTB

Бициклирање и планинарење у част Александра Петковића Петка

Друштво Спорт

Бициклисти и планинари, љубитељи природе, окупиће се у недељу, 29. маја, на другом по реду МТБ Меморијалу „Александар Петковић Петкоˮ, које организују СРУБ Сокобања, Сокобањско еколошко друштво и Планинарско друштво „Оштра чукаˮ. Старт и циљ самог меморијала je на летњој позорници у селу Ресник, које се налази на обронцима планине Озрен, пет километара од Сокобање. Окупљање учесника је од 9 до 10 сати.

MTB Како наводе организатори, за љубитеље MTБ вожње припремљене су две стазе. Велика стаза дужине 45км, са 1550м успона, пружа се западним делом Озрена, преко алексиначких планина, атара села Горњи Крупац и Преконози, Власине и Јерменчића долази до Ресника.

Мала стаза у дужини 21км, са 630м успона, пружа се преко Поружнице и Присада, а почиње и завршава у Реснику.

Љубитељима природе из пешачке и планинарске перспективе на располагању ће бити кружна тура из Ресника до прелепог видиковца Црвени камен на 860 метара надморске висине на западним обронцима Озрена, укупне дужине 11 километара.

Чесма Водице, усек Шупљаја, место звано Совра, само су део овог пешачког раја…

Из органиције меморијала поручују: „Са великим задовољством вас позивамо на још једно дружење, бициклирање и пешачење у част нашег преминулог брата Александра Петковића Петка…Прича живи…Видимо сеˮ.

Први Меморијал у част Александра Петковића Петка одржан је 23. маја прошле године. Манифестација је обухватала пешачку туру и бициклистичку МТБ трку. Било је око 300 учесника из целе Србије и региона.

mtb voznje

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 3 =