Džudo klub

Џудо клуб „Карађорђевић” врши упис нових чланова

Друштво Спорт

Џудо клуб „Карађорђевић” постоји од јануара прошле године и за непуних годину дана има око 50 полазника. Тренинзи се одвијају у школској сали уторком, четвртком и суботом од 20 часова, а за старије полазнике понедељком и средом у сали Специјалне болнице „Сокобања” са почетком у 19 и 30.

Džudo klub − Ми позивамо све који би желели да се баве џудоом да дођу код нас. Не постоји никакв лимит што се тиче година или пола. Упис ће трајати још десетак дана − каже тренер Славиша Милијић.

Он додаје да су неки од полазника имали прилику да учествују на неколико такмичења и освојили су 42 медаље од којих су 20 златних, две сребрне и 20 бронзаних. Оно што очекује чланове клуба „Карађорђевић” је турнир у Краљеву 16. новембра, а 12. децембра у Пожаревцу за старије полетарце и кадете.

 

 

Džudo klub

Џудо је спортска дисциплина намењена за самоодбрану. Џудо је борилачка вештина и олимпијски спорт настао као скуп пробраних техника из џију-џице. Kреиран je као физичко, ментално и морално образовање у Јапану. Он се генерално карактерише као модерна борилачка вештина. Његово најпроминентније својство је његов такмичарски елемент, при чему је циљ да се било баци или обори противник на земљу, имобилизирајући или иначе савладавајући противника држањем, или присиљавајући противника да се покори користећи се зглобним закључавањем или обухватом око врата. Ударци и притисци рукама и стопалама као и оружана одбрана су део џудоа, али само у унапред договореној форми ката.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − nine =