Predavnje o bezbednosti na internetu

Društvo

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa OŠ „Mitropolit Mihailo” organizovao je danas predavanje na temu bezbednog korišćenja interneta. Kako saznajemo od Tanje Gligorijević, direktorke škole, ciljna grupa su bili roditelji i učenici petog i šestog razreda sokobanjske osnovne škole.

– Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je u februaru 2017. godine osnovalo nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu koji ima za cilj i bavi se edukacijom i savetovanjem dece, roditelja i nastavnika kad je u pitanju pravilna upotreba interneta – kaže Emina Beković iz Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu.

Centar je otvorio i dve telefonske linije za prijem prijava koje se odnose na nasilje na internetu. To podrazumeva da svako dete ili roditelj deteta koje trpi uznemiravanje, pretnje, kontaktiranje od strane pedofila, zloupotrebu profila, kao i sve ostale opasnosti koje internet krije, mogu da prijave na brojeve telefona 19833 koji je besplatan za sve fiksne i mobilne mreže.

Deca i roditelji će imati priliku da se upoznaju sa pomenutim opasnostima kroz primere sa kojima su se ljudi iz Centra susretali tokom svog rada.

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu, pokrenulo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija na osnovu Uredbe o zaštiti i bezbednosti dece prilikom korišćenja novih tehnologija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 × two =