Povodom opštinske slave koktel u čast medicinskih radnika

Društvo

U okviru obeležavanja opštinske slave, Svete Trojice, u hotelu „Moravica” organizovan je prijem za sve medicinske radinke iz Sokobanje koji su učestvovali u borbi protiv virusa „Kovid 19”. Tim povodom, predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić podelio je zahvalnice i zahvalio se našim herojima na hrabroj borbi protiv korona virusa.

Orientation: 1

Jedan od lekara koji je učestvovao u borbi protiv virusa i vođa jednog od timova koji su nesebično pomagali svojim kolegama u Nišu u vreme kada je epidemija dostigla vrhunac u ovom gradu bio je i doktor Dragan Stanojević, specijalista pulmolog i pomoćnik direktora za medicinska pitanja u Specijalnoj bolnici „Sokobanja”.

− Mi smo ovu bolest shvatili veoma ozbiljno a kad je bilo neophodno izašli smo u susret Kliničkom centru u Nišu, jer se u jednom periodu najžešća situacija, što se tiče „Kovida 19”, dešavala upravo u Nišu, i njima je bila preko potrebna pomoć lekara i sestara. Prvi koji su izašli u susret su kolege iz Specijalne bolnice „Ozren” a nakon toga i lekari i sestre iz Specijalne bolnice „Sokobanja” – kaže dr Stanojević.

Veliki, ako ne i najveći teret, u borbi sa koronom podnele su medicinske sestre koje su danonoćno bile pored pacijenata, ne samo u ulozi sestara, već i kao podrška i uteha u teškim trenucima.

− Mi smo dale sve od sebe da pomognemo pacijentima kojima je bilo najteže, ali i da olakšamo našim doktorima koji su takođe dali sve od sebe da svoj deo posla urade na najbolji mogući način. Straha nije bilo jer prosto nismo imale vremena da se plašimo. Blagi šok je bio prvi odlazak u Klinički centar u Nišu jer smo se sreli sa nečim nepoznatim, ali vrlo brzo smo se prilagodile – kaže Jana Mateović, medicinska sestra –tehničar.

Specijalne bolnice „Ozren” i „Sokobanja” dale su ukupno 15 lekara i 28 sestara Kliničkom centru Niš u trenucima kada je epidemija bila na vrhuncu u ovom gradu. Nakon svoje misije u Nišu, bez dana predaha oni su svoj posao nastavili u Sokobanji u kovid bolnici koja je oformljena u Specijalnoj bolnici „Sokobanja”.

− Ove godine proslava slave opštine Sokobanja je u znaku naših medicinsih radnika, naših heroja na koje smo svi ponosni. Oni su sve vreme trajanja epidemije bili na visini zadatka i u Nišu i u kovid bolnici u Sokobanji i iz tog razloga je njima u čast priređen ovaj koktel – kaže Vladimir Milovanović, zamenik predsednika opštine Sokobanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven + three =