Поводом општинске славе коктел у част медицинских радника

Друштво

У оквиру обележавања општинске славе, Свете Тројице, у хотелу „Моравица” организован је пријем за све медицинске радинке из Сокобање који су учествовали у борби против вируса „Ковид 19”. Тим поводом, председник општине Сокобања Исидор Крстић поделио је захвалнице и захвалио се нашим херојима на храброј борби против корона вируса.

Orientation: 1

Један од лекара који је учествовао у борби против вируса и вођа једног од тимова који су несебично помагали својим колегама у Нишу у време када је епидемија достигла врхунац у овом граду био је и доктор Драган Станојевић, специјалиста пулмолог и помоћник директора за медицинска питања у Специјалној болници „Сокобања”.

− Ми смо ову болест схватили веома озбиљно а кад је било неопходно изашли смо у сусрет Клиничком центру у Нишу, јер се у једном периоду најжешћа ситуација, што се тиче „Ковида 19”, дешавала управо у Нишу, и њима је била преко потребна помоћ лекара и сестара. Први који су изашли у сусрет су колеге из Специјалне болнице „Озрен” а након тога и лекари и сестре из Специјалне болнице „Сокобања” – каже др Станојевић.

Велики, ако не и највећи терет, у борби са короном поднеле су медицинске сестре које су даноноћно биле поред пацијената, не само у улози сестара, већ и као подршка и утеха у тешким тренуцима.

− Ми смо дале све од себе да помогнемо пацијентима којима је било најтеже, али и да олакшамо нашим докторима који су такође дали све од себе да свој део посла ураде на најбољи могући начин. Страха није било јер просто нисмо имале времена да се плашимо. Благи шок је био први одлазак у Клинички центар у Нишу јер смо се срели са нечим непознатим, али врло брзо смо се прилагодиле – каже Јана Матеовић, медицинска сестра –техничар.

Специјалне болнице „Озрен” и „Сокобања” дале су укупно 15 лекара и 28 сестара Клиничком центру Ниш у тренуцима када је епидемија била на врхунцу у овом граду. Након своје мисије у Нишу, без дана предаха они су свој посао наставили у Сокобањи у ковид болници која је оформљена у Специјалној болници „Сокобања”.

− Ове године прослава славе општине Сокобања је у знаку наших медицинсих радника, наших хероја на које смо сви поносни. Они су све време трајања епидемије били на висини задатка и у Нишу и у ковид болници у Сокобањи и из тог разлога је њима у част приређен овај коктел – каже Владимир Миловановић, заменик председника општине Сокобања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − three =