Сокобања у популарној емисији САТ

Друштво

Туристичком понудом Сокобање бавила се и екипа популарне емисије „САТ” која је претходних дана боравила у овом туристичком месту. У јучерашњој емисији, осим што су гледаоци упознати са смештајним капацитетима у приватним објектима, наглашено је да се већина сокобањских хотела реновира и да је једино за госте отворен објекат „Моравица”. Као куриозитет је напоменут апартман 144 у хотелу „Моравица” у коме је боравио једини наш нобеловац Иво Андрић и који се може разгледати, али се у њему не може преноћити.

У емисији се хвали квалитет смештаја у овдашњим вилама и другим објектима који се издају уз напомену да је попуњеност капацитета у јулу и августу добра и поред тога што су цене морске. Истичући да је Сокобања једна од пет туристичких топ центара у Србији, колеге из „САТ”-а имале су примедбе на радно време Туристичко- информативног центра који је отворен само радним данима од 9 до 15 часова. Они сматрају да не би требало овај објекат да буде затворен недељом и за време државних празника, јер тада има највише путовања.

У разговору уредника емисије Младена Алвировића са директором Туристичке организације Сокобања Љубинком Миленковићем, гледаоци су могли да сазнају да се ваучери Министарства туризма примају у 80 објеката у бањи. Миленковић је још и казао да просечан гост у бањи су породице са децом из урбаних средина, а на примедбу о раскопаности бањских улица он је рекао да се ради комплетна реконструкција водоводне мреже и да је њен завршетак био планиран за март месец, али због проблема се касни и ти радови биће завршени ових дана. У наставку емисије говорило се о „Сокотермама” и Аква парку „Подина”.

Екипа „САТ”-а гледаоцима је предложила да приликом боравка у Сокобањи обиђу Бованско језеро, село Врмџу, Соко град и остала локална излетишта. На крају овог представљања Сокобање, говорило се о гурманским специјалитетима краја и о новоизграђеној летњој позорници „Врело”.

Целу емисију можете погледати на званичном Јутјуб каналу емисије „САТ”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 1 =