Potpisani ugovori o subvencijama u poljoprivredi

Društvo

Poljoprivredni proizvođači sa teritorije opštine Sokobanja i predstavnici lokalne samouprave, potisali su proteklog petka ugovore o subvencijama u poljoprivredi. U sali Skupštine opštine Sokobanja zaključena su 23 ugovora i to iz oblasti govedarstava 16, pčelarstva tri i za kamate četiri ugovora.

Ovo je bila prva podela subvencija za poljoprivredu u ovoj godini. Konkurs je otvoren do 30. oktobra i opština će potpisivati ugovore sa poljoprivrednicima i dodeljivati sredstva do kraja godine, odnosno, do raspodele opredeljenih sredstava.

Preko direktnih davanja, opština Sokobanja je opredelila šest miliona i 300 hiljada dinara za subvencije u govedarstvu, ovčarstvu, pčelarstvu, svinjarstvu, plasteničkoj proizvodnji i voćarstvu, u plaćanju osiguranja i kamata. Za sajmove i edukacije odvojeno je 500 hiljada dinara i već je realizovan odlazak na Sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Nova mera od ove godine je prerada u voćarstvu. Opredeljeno je i 10 i po miliona dinara za udruženja i to iz oblasti govedarstva za osemenjavanje priplodnih krava i iz oblasti voćarstava za protivgradnu zaštitu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − 9 =