Mića i Neda Ivković

Атлетска породица Ивковић: Од пионира до ветерана

Друштво Спорт

Неда Ивковић, ученица осмог разреда из Сокобање, атлетику тренира од првог разреда, а ове године се први пут такмичила и освојила бројне медаље и захвалнице. Највећи успех освојила је на „Свилајначком полумаратону” где је била трећа.

Поред тога, Неда је ове године учествовала и на 4. „Крушевачком генералном полумаратону” где је истрчала 10 километара, затим на „Ртњском полумаратону” који је одржан у Бољевцу. На трећем „Јагодинском полумаратону” истрчала је пет километара, а учествовале је и на Лесковачком полумаратону. Све ово је, наравно, резултат свакодневног тренирања.

Mića i Neda Ivković

Неда сваког дана, након школе истрчи, пре свега, велики број кругова у парку на „Бањици”, а затим и у теретани. Она каже да јој све ово веома прија, да ће наставити да тренира и да препоручује и другим девојчицама да се баве овим спортом. Неда је атлетику заволела захваљујући Мићи Ивковићу, свом тати, који јој је уједно и тренер, што она сматра предношћу.

Ова година која се полако примиче крају била је успешна и за тренера Ивковића, који спада у ветеране и који је јесенас на полумаратонима одржаним у Бољевцу, Свилајнцу и Лесковцу освојио прво место и пехаре, а у апсолутном пласману у својој категорији од 40-49 година заузео четврто место. Поред тога, породица Ивковић, може се похвалити успехом још једног свог члана, а то је млађа ћерка Сара Иковић, ученица шестог разреда основне школе која је на првенству Србије освојила осмо место у бацању копља, које је одржано у Крушевцу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × three =