Породица Шимић уз помоћ ресорног министарства и општине добила кућу са окућницом у Блендији

Друштво

У оквиру Програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину, у петак је потписан тројни уговор између Министарства за бригу о селу Републике Србије, заступника општине Сокобања и породице Шимић о додели средстава за кућу на селу. Кућа са окућницом за породицу Шимић налази се у селу Блендија.

У име председника општине Сокобања Миодрага Николића, уговор је са Министарством и породицом Шимић потписао члан Општинског већа општине Сокобања Славиша Крстић, који се својим радом залаже за побољшање квалитета живота у сокобањским селима.

Сеоске куће за које су потписани уговори налазе се у 95 локалних самоуправа у свим деловима Србије, односно у 300 села. Тако нови дом на селу добија још 870 људи са 500 деце, и то 340 брачних и ванбрачних парова, 80 младих пољопривредника и 110 самохраних родитеља са територије читаве Србије.

До сада је средствима из овог програма купљена 1631 сеоска кућа са окућницом које се налазе у 119 јединица локалних самоуправа у свим деловима Србије, што је укупно око 5000 људи који остају на селу или одлазе из града да живе у селу. Нови живот и снага тих села је импозантна бројка од 2000 деце.

У најави је нови конкурс почетком наредне године и нова прилика за младе људе да донесу одлуку да уз помоћ општине и ресорног министарства, живе у неком од сокобањских села.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 2 =