Пољска финансира реконструкцију фискултурне сале у Језеру

Друштво

Амбасадор Пољске у Србији Томаш Његођиш и начелница Општине Сокобања Марија Јовановић по овлашћењу председника општине Исидора Крстића, потписали су уговор о реконструкцији и адаптацији фискултурне сале у селу Језеру. Потписивању уговора у Београду присуствовала је и народна посланица Драгана Костић, која је уједно и председница парламентарне групе пријатељства са Пољском. Вредност пројекта који се финансира из буџета Републике Пољске је 5.400 евра и реализује се у оквиру система „Мали Грантови” 2018, чија је укупна вредност 20.000 евра.

У оквиру вишегодишњег програма развојне сарадње Пољске и Србије издвојени су тематски приоритети: људски капитал, предузетништво и приватни сектор, одржива пољопривреда, развој руралних подручја и заштита животне средине.

Општина Сокобања, са пројектом реконструкције фискултурне сале у селу Језеру, једна је од пет општина које је Радна група Министарства спољних послова Републике Пољске одабрала на овогодишњем конкурсу на коме се јавио велики број општина из читаве Србије.

Амбасадор Пољске Томаш Његођиш је приликом потписивања уговора изразио наду да ће на обострано задовољство бити настављена сарадња са нашом општином и најавио да ће Сокобању посетити у августу ове године.

Народна посланица Костић захвалила се амбасадору Републике Пољске на сарадњи, истакавши и да јој је посебно драго што ће деца овог сокобањског села након завршетка радова, који се планирају за средину новембра, имати много боље услове за извођење наставе физичког васпитања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five − one =