Вулин у Зајечару: Најавио враћање позорника

Друштво

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас у Зајечару да ће враћање полицајаца позорника на улице, полицију учинити видљивијом и доступнијом грађанима, што ће ојачати поверење, а превентивни рад полиције учинити ефикаснијим.

На састанку са начелником и руководиоцима Полицијске управе у Зајечару, министар Вулин је указао да ће један од приоритета у раду ове полицијске управе, али и свих других управа у Србији, бити успостављање позорничких реона и одређивање полицајаца који ће бити задужени за њих, који ће свакодневно бити на услузи грађанима за потребе и безбедносне проблеме који их муче.

Министар Вулин је нагласио да рад полиције мора бити усмерен на бољу комуникацију са грађанима, што ће уз превентивно деловање и осећај веће безбедности, утицати и на бољу информисаност полиције о безбедносним потребама грађана.

− Полицајац позорник биће свакодневно у свом кварту, људи ће га познавати и моћи да му се обрате у сваком тренутку. Грађани ће моћи да му се пожале уколико се у њиховом крају скупља проблематична група, ако их је страх да шетају делом кварта који је недовољно осветљен, да им помогне у свакој ситуацији везаној за делокруг рада полиције − истакао је министар Вулин.

На састанку, којем је присуствовао и директор полиције Владимир Ребић, анализирани су и резултати које је Полицијска управа у Зајечару остварила у претходном периоду, а посебан акценат био је на мерама које треба предузети како би се додатно ојачали капацитети и побољшали резултати у појединим областима рада.

На састанку је истакнуто да је неопходно додатно ојачати активности на унапређењу безбедности саобраћаја на путевима, посебно имајући у виду да је на територији коју покрива ова полицијска управа током прошле године у саобраћају страдало 10 људи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 3 =