Košnice

Пољосервис Књажевац: Пријаве за подстицаји по кошници пчела од 15. априла

Друштво Пољопривреда

Заинтересовани пчелари за подстицаје по кошници пчела у висини од 800 динара могу се пријавити од петка, 15. априла, поручују из Пољосервиса Књажевац. Подношење захтева трајаће до 31. маја.

У Пољосервису обавештавају кориснике да се не пријављују пре наведеног рока, јер ће сваки преурањен и неблаговремен захтев, као и сваки захтев истог подносиоца у текућој години, Управа одбацити без разматрања.

– Правно лице, предузетник и физичко лице, носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које испуњава услове прописане законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју, може да оствари право на подстицаје у сточарству по кошници пчела за најмање 20, а највише 1000 кошница пчела. То у пракси значи да сви пчелари који имају мање од 20 обележених и регистрованих кошница пчела не испуњавају услов за остваривање права на подстицај по кошници пчела, док они који имају преко 1000 кошница и подносе захтев за остваривање права на овај подстицај, неће по аутоматизму бити одбијени због прекорачења прописаног броја кошница, већ ће им се признати подстицаји за 1000 кошница пчела – додаје Драган Колчић, стручни сарадник за агроекономију.

Захтеви се подносе препорученом поштом од 15. априла 2022. године на адресу Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управи за аграрна плаћања, на адресу Булевар краља Александра 84, 11050 Београд.

У ПССС Пољосервис Књажевац додају да пољопривредним произвођачима стоје на располагању приликом слања захтева Управи за аграрна плаћања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + 20 =