Košnice

Poljoservis Knjaževac: Prijave za podsticaji po košnici pčela od 15. aprila

Društvo Poljoprivreda

Zainteresovani pčelari za podsticaje po košnici pčela u visini od 800 dinara mogu se prijaviti od petka, 15. aprila, poručuju iz Poljoservisa Knjaževac. Podnošenje zahteva trajaće do 31. maja.

U Poljoservisu obaveštavaju korisnike da se ne prijavljuju pre navedenog roka, jer će svaki preuranjen i neblagovremen zahtev, kao i svaki zahtev istog podnosioca u tekućoj godini, Uprava odbaciti bez razmatranja.

– Pravno lice, preduzetnik i fizičko lice, nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, može da ostvari pravo na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela za najmanje 20, a najviše 1000 košnica pčela. To u praksi znači da svi pčelari koji imaju manje od 20 obeleženih i registrovanih košnica pčela ne ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava na podsticaj po košnici pčela, dok oni koji imaju preko 1000 košnica i podnose zahtev za ostvarivanje prava na ovaj podsticaj, neće po automatizmu biti odbijeni zbog prekoračenja propisanog broja košnica, već će im se priznati podsticaji za 1000 košnica pčela – dodaje Dragan Kolčić, stručni saradnik za agroekonomiju.

Zahtevi se podnose preporučenom poštom od 15. aprila 2022. godine na adresu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, na adresu Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

U PSSS Poljoservis Knjaževac dodaju da poljoprivrednim proizvođačima stoje na raspolaganju prilikom slanja zahteva Upravi za agrarna plaćanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 + nine =