За пољопривреднике: Како до дозволе за кретање?

Друштво Пољопривреда

Многим пољопривредницима, било да су то ратари, повртари, пчелари или сточари, једно је на уму. Како да у време забране кретања обављају своје послове, односно како да дођу до њиве, пчелињака или фарме?

На сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде објављено је упутство за пољопривреднике како да дођу до дозволе за кретање у време полицијског часа и они захтев за одобрење кретања могу да поднесу са било ког рачунара или преносивог уређаја.

У случају обављања неопходних послова из области сточарства током периода забране кретањa, сваки пољопривредни произвођач је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Сектору за пољопривредну инспекцију. Интернет адреса за подношење електронског захтева за одобрење кретања за пољопривредне произвођаче из области сточарства је stocarstvo.registar-uzb.rs. У наведеној електронској пријави, неопходно је попунити сва обавезна поља у циљу добијања дозволе за кретање са циљем спровођења послова у сточарству (мужа домаћих животиња и радови на пчелињаку).

 

У случају примене неопходних агротехничких мера, а посебно ради заштите од мраза, током периода забране кретања сваки пољопривредни произвођач је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Управи за заштиту биља путем електронског захтева који је доступан на интернет адреси agromere.registar-uzb.rs. У пријави је потребно навести име и презиме лица, број личне карте и адресу са које ће се кретати у периоду, број пољопривредног газдинства (БПГ), локацију где ће се спроводити агротехничке мере, као и време и дан када ће бити спроведене мере.

Дозвола кретања ће важити само за наведени дан у периоду од 17 до 05 часова, односно викендом – од суботе у 13 часова до понедељка у 05 часова.
Рок за одговор на поднете захтеве је до 48 часова.
Телефони на које се пољопривредници могу додатно информисати су 011/260-79-60 и 011/260-79-61.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 9 =