Kartica

Подела пензионерских картица

Друштво

Почела је подела пензионерских картица за пензионере на територији општине Сокобања. Пензионери ће своје картице моћи да преузму сваког радног дана од 8 до 15 часова у просторијама испоставе Сокобања Републичког фонда ПИО филијале Зајечар, у Сокобањи, на адреси Немањина број 4.

Приликом преузимања картице, потребно је понети идентификациони документ, личну карту или пасош, а породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке, наводе у фонду.

По расподели картица Републички фонд ПИО ће почети израду нових пензионерских картица за кориснике који су почели да примају пензије после 26. фебруара 2018. године.

Један од главних разлога за увођење пензионерске картице је заштита личних података корисника јер се до сада статус пензионера доказивао пензијским чеком, односно извештајем о пензији, решењем о оствареном праву или посебном потврдом о коришћењу права, а на овим документима се налазе лични подаци о пензионеру који су видљиви и доступни великом броју лица, наводи се у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × four =