Počele „Olimpijske seoske igre”

Sport

Na terenu za mali fudbal u Jošanici danas je svečano otvoreno opštinsko takmičenje Olimijskih seoskih igara. Igre je otvorio zamenik predsednika opštine Sokobanja, Vladimir Milovanović koji je pozdravio prisutne a ekipama poželeo uspeh u disciplinama u kojima se takmiče i uručio poklon MZ Jošanica kao oragnizatoru kao i medalje i zahvalnice učesnicima.

‒ Olimijske seoske igre su manifestacija koja prati i našu strategiju u okviru koje mi kao Lokalna samouprava pokušavamo da stimulišemo mlade ljude da ostanu da žive na selu upravo organizovanjem ovakvih aktivnosti. Sa druge strane, kroz Olimpijske seoske igre na direktan način promovišemo sport i zdrave stilove života kod dece i mladih i ova manifestacija će i u narednom periodu biti podržavana od strane opštine Sokobanja ‒ kaže Milovanović.

Nakon otvaranja igara i žrebanja ekipa prijateljsku utakmicu odigrale su ekipa sportskih veterana Sokobanje i Klub malog fudbala „Ozren”.

‒ Mi sportski veterani Sokobanje smo napravili ekipu u malom fudbalu koja kroz sport i druženja ima za cilj da kroz poznanstva sportista mnogobrojnih gradova Srbije i bivših Jugoslovenskih Republika, što znači da ima i međunarodni karakter, promoviše i našu opštinu kao turističku destinaciju i približavanje naše opštine i turističkog i banjskog potencijala za gradove i ljude koji nisu dovoljno upućeni. Nama je drago da je rukovodstvo naše opštine prepoznalo tu našu organizaciju i naše namere i videvši sami što su učestvovali u Apatinu i Kotor Varoši a i redovno kada smo domaćini ovde u Sokobanji ‒ kaže Goran Frankulović član ekipe „Sportskih veterana Sokobanje”.

Posle ovog revijalnog dela, kreće eliminaciona faza takmičenja u disciplini mali fudbal, a za najbolje su obezbeđeni pehari, medalje i diplome.

podela medalja veteranima DSC5137 (1)
podela medalja veteranima DSC5137 (2)
veterani goran frankulovic DSC5140
veterani DSC5144
MZ Josanica DSC5146
Aperture: 7.1
Camera: NIKON D7000
Iso: 200
Orientation: 1

Ove godine prijavilo se se prijavilo 12 mesnih zajednica, i to: Nikolinac, Žučkovac, Šarbanovac, Vrbovac, Jošanica, Mužinac, Jezero, Trubarevac, Resnik, Vrmdža, Vrelo i Milušinac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve − 2 =