Одржан други МТБ Маратон у Јошаници

Друштво Спорт

Други МТБ маратон под називом „МТБ бања Јошаница” одржан је у недељу у Јошаници, селу надомак Сокобање. Старт и циљ маратона био је у центру села чија је месна заједница и организатор самог маратона.

МТБ маратон је ове година окупио око 40 бициклиста из целе Србије. Била су ту и 3 репрезентативца као и бициклисти из Сокобање. Вожња је рекреативног карактера, а дужина стазе је 48 километара.

‒ Стаза је средње тежине а висинска разлика је 950 метара. Погодна је за све рекреативце а могу да је возе и почетници и професионалци. Стаза нас води из центра села пољским путем до села Трубаревац, не излази се на асфалтне путеве. Укључујемо се на Бованско језеро где се вози око 9 километара северном обалом. Даље према селу Мозгову, преко Буковика и на сам циљ у Јошаници ‒ каже Александар Костић из организације.

Месна заједница Јошаница је за све учеснике обезбедила захвалнице и мајице са натписом маратона. Обезбеђено је и освежење за учеснике у коме су учествовали делом месна заједница, а делом и спонзори.

‒ Као и прве године за учеснике смо предвидели захвалнице, пошто маратон није такмичарског карактера већ за љубитеље природе и брдског бициклизма. Како је стаза јако дуга предвиђено је да на два места имају освежење. Наравно после дуге стазе следи једно лепо дружење у нашем централном парку где је припремљен и ручак за учеснике. Ми се надамо да ће наш маратон постати традиција и да ће као такав ући у туристичку понуду општине Сокобања ‒ каже Оливера Ћебић Вељковић, председница месне заједнице Јошаница.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 2 =